BOA, buitengewoon opsporingsambtenaar, toezicht, handhaving

BARENDRECHT – De gemeente heeft een bedrag van €25.000 vrijgemaakt voor de aanschaf van software voor de handhavers in de gemeente Barendrecht. Door de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) digitale middelen te bieden moeten ze efficiënter hun werk kunnen doen. Het project zal hierop ook worden beoordeeld.

De proef moet op 1 januari 2019 van start gaan. Deze maand nog is de gemeente van plan om de benodigde software aan te schaffen. De investering is onderdeel van het project ‘Professionalisering gemeentelijke handhaving’ (o.b.v. een motie uit 2017).

Software

Met de software moet het voor BOA’s mogelijk worden om makkelijker en sneller meldingen digitaal te registreren, op te volgen en desnoods te verbaliseren. Wethouder van Wolfswinkel: “Door de aanschaf van een digitale applicatie kan aanzienlijk efficiënter worden gewerkt en kunnen de BOA’s tijdens hun buitenwerkzaamheden, de administratieve handelingen uitvoeren op hun mobiele telefoon of tablet“. Boetes kunnen daardoor sneller en met minder kans op fouten worden uitgeschreven, zo stelt de wethouder.

Het systeem zorgt er tevens voor dat de dagelijkse rapportages automatisch worden gegenereerd op basis van data uit de applicatie. Al met al moet het ervoor zorgen dat BOA’s meer op straat zijn en minder administratief werk moeten doen (binnen) op kantoor, achter een computer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »