Nieuwe OV verbinding tussen Carnisse Veste en Oude Dorpskern Barendrecht

BARENDRECHT – Vanmiddag (Zondag 1 april 2018) vond de officiële opening plaats van de nieuwe OV verbinding tussen Carnisselande en het centrum van Barendrecht. Via het tramspoor van de Avenue Carnisse en een gloednieuw spoor over de Voordijk ben je met de modelspoortrein binnen 10 minuten vanaf winkelcentrum Carnisse Veste in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

Update: Om er geen misverstand over te laten bestaan ;-) Dit betrof uiteraard een 1-april grapje.

Met de realisatie van de nieuwe spoorverbinding komt een wens voor vele inwoners uit: “Door alle ingewikkelde en langzame busroutes was ik het spoor bijster, met de modelstoomtrein ben ik zo bij mijn vriendinnen in Carnisselande“, aldus Bep Overweg uit Barendrecht. Vanwege de feestelijke opening op 1 april (vandaag) mag iedere inwoner één gratis ritje maken in de maand april.

Dienstregeling

Vereniging BST, de BarendrechtseStoomTrein, is ook erg verheugd met de opening van het nieuwe spoor: “Wat fijn dat we nu eindelijk kunnen gaan rijden“, aldus Hans Biels van de vereniging BST. Kaartjes voor de nieuwe verbinding (€1,- per rit) zijn te koop op station Doormanplein (hier zijn nog werkzaamheden gaande) of in het ondergrondse station onder het Havenhoofd, bereikbaar via de parkeergarage. Inchecken bij de machinist met uw OV-chipkaart is ook mogelijk.

De trein vertrekt iedere 15 minuten en is actief van 6:00 uur ‘s ochtends (bewoners zullen worden gewekt met de stoomtoeter, geen dank) en rijdt door tot 4:00 uur ‘s nachts zodat feestgangers ook naar huis kunnen na het stappen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »