Politieauto, avond, Barendrecht

BARENDRECHT – Eind februari vond er aan het Eemmeer in Barendrecht een gewapende overval plaats op een maaltijdbezorger. Een arrestatieteam kon in maart 3 jongeren aanhouden als verdachte in deze zaak.

Burgemeester van Belzen heeft naar aanleiding van deze overval bedrijven met maaltijdbezorging over mogelijke voorzorgsmaatregelen geinformeerd. “Bereid uw maaltijdbezorgers erop voor dat ondanks genomen voorzorgsmaatregelen, een overval toch kan gebeuren.” De burgemeester wijst de ondernemers op het RAAK principe: Rustig blijven, Accepteren van de slachtofferrol, Afgeven van het gevraagde en Kijken (signalement).

Waarschuwen

Hoewel de meest overvallen zich buiten onze gemeentegrenzen voordoen, kunnen ook Barendrechtse maaltijdbezorger het slachtoffer worden“. In de brief aan de horecaondernemers geeft de burgemeester naast de waarschuwing ook preventietips. Zo worden bedrijven geadviseerd om mobiele pinautomaten te gebruiken in plaats van contant geld. Een andere optie is om (in de avonduren) alleen vooraf betaalde pizza’s te bezorgen. Van Belzen: “Voorts raad ik aan om niet in te gaan op anonieme bellers

De burgemeester wijst de bedrijven op de verantwoordelijkheid die ze hebben om hun bezorgers te beschermen tegen overvallen: “Volgens de Arbeidsomstandighedenwet bent u als werkgever verplicht om zorg te dragen voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers en hiervoor passende maatregelen te nemen. Ik verwacht dan ook dat u doet wat redelijkerwijs mogelijk is om uw maaltijdbezorgers te beschermenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »