Afval Loont start pilot met afval-ophaalservice in centrum Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf 1 maart 2018 start Afval loont met een afval-ophaalservice in Barendrecht. Deze ophaalservice is bedoeld voor mensen die fysiek niet in staat zijn om hun gescheiden afval bij een inleverpunt te brengen.

Het afval zal in een deel van het centrum van Barendrecht worden opgehaald met een elektrische Stint. Het project is een pilot en loopt van 1 maart 2018 tot en met september 2018. “Indien de pilot succesvol is, zal de dienst worden voortgezet“, aldus Afval Loont.

Inzameling

Het gescheiden afval kan aan huis worden opgehaald bij personen die in het oude centrum van Barendrecht wonen én fysiek niet in staat zijn zelf hun afval in te leveren: “Hierbij moet gedacht worden aan ouderen of mensen met een fysieke of geestelijke beperking die ook willen meesparen. De waarde van het opgehaalde afval zal worden uitgekeerd aan het Afval loont Fonds. Met het laten ophalen van je gescheiden afval help je dus mensen uit de gemeente Barendrecht die het écht nodig hebben.” Het Afval loont Fonds Barendrecht is een fonds dat ingezet wordt voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht.

De Afval loont Ophaalservice wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting IJsselmonde-Oost. Bijna alle adressen die beginnen met de postcode 2991 kunnen meedoen (controleer in deze PDF of er ook bij u afval kan worden opgehaald).

Gescheiden afval

De afval soorten die (in eerste instantie) tijdens de pilot kunnen worden opgehaald zijn:

  • Papier
  • PMD
  • Textiel
  • Klein Elektrisch
  • Frituurvet
  • Metaal

Artikelfoto: Promotie voor de nieuwe service door Afval Loont op de Middenbaan



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »