Afval loont, Carnisselande Barendrecht

BARENDRECHT – Afval Loont, het bedrijf waarbij inwoners van Barendrecht hun huisvuil gescheiden inleveren in ruil voor geld, begint een nieuw spaarfonds. Vanaf 8 januari wordt gestart met het ‘Afval loont fonds’.

Het nieuwe fonds wordt volledig ingezet voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht. Het doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen en het toekennen van geld zo efficiënt mogelijk en zonder te veel administratieve rompslomp te laten verlopen. Bij het project zijn de maatschappelijke organisaties KijkopWelzijn en Velerlei betrokken. Deze welzijnsorganisaties weten precies waar ze de juiste mensen kunnen vinden en waar het geld nodig is.

Gemeenschappelijk spaardoel

Geld dat gebruikt wordt voor dit fonds komt uit het gemeenschappelijke spaardoel waarvoor de inwoners van Barendrecht afval kunnen inzamelen. Dit spaardoel kan worden ingesteld door in te loggen met een persoonlijk account op de website van Afval Loont. Opbrengsten van ingeleverd afval komen dan ten goede aan het gemeenschappelijke spaardoel.

Het project streeft er naar een grote waarde toe te voegen aan de maatschappij waarbij zoveel mogelijk mensen of gezinnen uit Barendrecht geholpen kunnen worden. De bedoeling is dat dit fonds een vaste waarde in Barendrecht wordt.

Afval loont heeft in Barendrecht drie vestigingen: aan het Achterom in het centrum en in de wijken Bijdorp en Carnisselande. Afval loont zit verder in Rotterdam-Hoogvliet, Den Haag, Noordwijk en Schiedam.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »