Expositie door Donckse Schilderclub bij Historische Vereniging Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zaterdag 27 januari 2018) vond bij de Historische Vereniging Barendrecht een expositie plaats van de Donckse Schilderclub uit Ridderkerk. Deze expositie bestaat uit werken van de leden. De meeste werken zijn gemaakt met acryl verf, maar er zijn ook schilderijen in aquarel en olieverf.

Deze schilderclub heeft afgelopen november haar 10 jarig bestaan gevierd met een expositie in Ridderkerk. Al 10 jaar komen op de dinsdagmiddag 15 mensen bij elkaar om met veel plezier schilderen. De leeftijden binnen de groep variëren van 40 tot 80 jaar. Een ieder maakt werk naar eigen wens en inzicht, maar soms ook worden er opdrachten gegeven door de twee begeleidsters van de groep.

Zo hebben zij voor de tentoonstelling van november vorig jaar ieder een werk laten maken gebaseerd op “muziek”. Deze werken waren tijdens de expositie te bekijken. Door de begeleidsters werd onlangs aan de leden gevraagd het schilderij “Het meisje met de Parel” van Vermeer in de stijl van Picasso weer te geven, ook de resultaten hiervan waren te zien.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »