Leerlingen Edudelta College volgen MoneyWays project: Bewust(er) omgaan met geld

BARENDRECHT – Klas B3C van het Edudelta College kreeg afgelopen dinsdag les over het project ‘Moneyways’. Dit project maakt jongeren bewust van hun dagelijkse financiële gedrag. Hoe komen ze aan hun geld en waaraan geven ze het uit?

De leerlingen krijgen 3 weken lang les van gastdocenten vanuit dit project. De leerlingen worden op deze manier bewust gemaakt van omgaan met geld: voor welke kosten kom je te staan als je wat ouder bent. En welke valkuilen zijn er? Het zijn leerzame lessen, die op een leuke actieve manier worden gegeven.

MoneyWays

De MoneyWays lessen wordt gegeven door twee peer educators. Dit zijn jonge rolmodellen die vanuit hun eigen ervaringen op een interactieve manier aan de slag gaan met de jongeren. Geld heeft immers ook een sociaal emotionele kant, denk aan verleidingen, beïnvloeding, groepsdruk en schaamte. De peer educators laten zien dat praten over geld normaal is en dat het helemaal niet erg is als je bepaalde dingen niet snapt. Op tijd hulp vragen voorkomt problemen.

Wethouder Lennart van der Linden (financiën en sociale zaken) woonde afgelopen dinsdag de les bij: “Goed omgaan met geld is belangrijk. Je kunt hier wat mij betreft niet vroeg genoeg mee beginnen. De lesstof op zich is niet ingewikkeld: zorg dat er meer binnenkomt dan dat er uitgaat. Maar in de praktijk merk ik dat dat lang niet voor iedereen zo eenvoudig is. Jongeren maken zo rond hun 15e jaar vaak een flinke sprong qua inkomsten. Een prima leeftijd dus, voor dit soort lessen.

Foto: Aan het einde van de les gingen een paar leerlingen van Edudelta in gesprek met de wethouder om hun ervaringen over het project te delen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »