Hulpverleners zwemmen €18.986 bij elkaar voor Roparun tijdens zwemestafette 'Hulpverleners te water'

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Zaterdag 27 januari 2018) werd het startschot gegeven voor de zevende editie van de zwemestafette ‘Hulpverlener te water’. Acht teams hebben in het Inge de Bruijn zwembad de klok rond gezwommen om geld op te halen voor de Roparun.

Het startschot werd om 19:00 uur gegeven voor Inge de Bruijn, samen met burgemeester van Belzen. In totaal werden er 5.189 baantjes gezwommen. Hiermee hebben de teams uiteindelijk €8.951,20 sponsorgeld op gehaald. Tijdens de prijsuitreiking verraste Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), de aanwezige teams met de mededeling dat het inschrijfgeld voor de Roparun 2018 van de drie deelnemende teams door de VRR betaald wordt, waar zij uiteraard erg blij mee zijn.

Zwemestafette

Tijdens de zwemestafette ‘Hulpverleners te water’ zwemmen de deelnemers in teamverband om en om zoveel mogelijk baantjes. Ze hebben zich hiervoor laten sponsoren, de opbrengst komt ten goede aan stichting Roparun.

Dit jaar hebben de volgende acht teams deelgenomen aan de zwemmarathon: VRR R&C, Politie Vlaardingen, Politie Hellevoetsluis (2 teams), AZRR Zuid, Zadkine, Brandweer 112 en AZRR Noord. De organisatie hoopt volgend jaar dat het maximum van 11 teams zich aanmeld: “In eerste instantie mogen hulpverleners, zoals brandweer, reddingsbrigades, politie, ambulancemedewerkers, etc. zich inschrijven voor dit evenement. Maar ten tweede voor iedereen, want in een ieder schuilt een hulpverlener.

Roparun

Hulpverleners te water is een zwemmarathon georganiseerd door de 3 Roparun teams van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: SafetyForUnits, Brandweer Rotterdam-Rijnmond en Ambulanceteam Rotterdam-Rijnmond. De volgende editie van de zwemmarathon staat ook al gepland: zaterdag 19 op zondag 20 januari 2019.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »