Kunstproject in tunneltje Park Buitenoord zal worden hersteld na vernieling op oudejaarsdag

BARENDRECHT – Op oudejaarsdag werden er opnieuw vernielingen gepleegd in Park Buitenoord. De schilderingen in het tunneltje van park Buitenoord werden begin november en december ook al vernield: eerst werd een paneel met geweld van de muur getrokken, vorig maand werd een deel van het hout in brand gestoken.

Afgelopen zondag werd er opnieuw een houten paneel vernield. Dit gebeurde op dezelfde plek als waar eerder brand werd gesticht.

Vervangen

Fred Bloot, voorzitter van de Bewonersorganisatie Buitenoord (BOBO): “De 3 panelen die beschadigd zijn worden vervangen.” Hierover gaan ze binnenkort in overleg met KunstCreatief (KCB) docent Hans Verkerk, hij hielp de leerlingen van het Dalton Lyceum vorig jaar met het schilderen van het kunstwerk. Ze zullen gezamenlijk een plan van aanpak maken over hoe de schildering op de tunnelwand kan worden hersteld.

Kosten

Wie er moet opdraaien voor de kosten is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn geen daders opgepakt waar de kosten op kunnen worden verhaald. De BOBO gaat in overleg met de gemeente om te kijken of zij een bijdrage kunnen leveren: “Mogelijk is de gemeente verzekerd tegen dergelijke schade, dat is nog niet duidelijk“, zo stelt de voorzitter van de BOBO.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »