Kerstboomverbranding langs de Portlandse Baan tijdens stormachtige weer

BARENDRECHT – [Foto’s] De kerstboomverbranding langs de Portlandse Baan is gisteren, ondanks de harde wind, doorgegaan. De brandweer had wel iets meer tijd nodig om een veilige situatie te kunnen creëren, het publiek werd (in vergelijking met eerdere jaren) ook verder op afstand gehouden. Dit bleek al snel een goede keuze: door de harde wind vloog een vuurregen en rookwolk richting een deel van het publiek.

Tot op het laatste moment kwamen mensen hun kerstboom nog brengen om op de grote stapel te gooien. Ook stond er voor bezoekers een kraampje met warme chocomelk en iets te eten. Enkele honderden mensen kwamen naar de kerstboomverbranding kijken.

Rook door de wijk

Bij de kerstboomverbranding zelf zorgde de harde wind voor weinig problemen. Mensen op de Middeldijk schoven allemaal een stukje op zodat ze uit de rook stonden. Voor een flink aantal inwoners van de omliggende wijken was het minder prettig: een dikke rookwolk trok door de straten van de wijken. Meer dan voorgaande jaren ontving BarendrechtNU hier klachten over.

De brandweer probeerde rond de stapel brandende kerstbomen direct zoveel mogelijk de brandende deeltjes neer te slaan met water, maar door de soms stormachtig harde wind bleek dit nog best lastig. De stapel werd om 19:55 uur aangestoken door de brandweer en was een klein kwartier laten zo goed als helemaal afgebrand.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »