Binnenlandse Baan op het gemeentehuisplein weer opengesteld voor autoverkeer

BARENDRECHT – Sinds gistermiddag (Woensdag 20 december 2017) kunt u weer in beide richtingen gebruik maken van de nieuwe Binnenlandse Baan over het gemeentehuisplein. Omrijden met de auto richting het centrum via de Buitenlandse Baan is niet meer nodig, de omleidingsborden zijn vanochtend (Donderdag 21 december 2017) weggehaald.

Het nieuwe fietspad kan vanaf morgen (Vrijdag 22 december 2017) worden gebruikt: Langs de autoweg ligt een splinternieuw fietspad, dat onderdeel uitmaakt van de nieuwe Snelfietsroute F15 IJsselmonde. De definitieve belijning en asfaltdeklaag zal naar verwachting eind februari of begin maart worden aangelegd. In maart 2018 zijn alle werkzaamheden op het Binnenhof klaar.

Geen omleidingen

Er zijn voorlopig geen omleidingen richting het centrum. U kunt de Binnenlandse Baan weer gewoon vanaf de kruising op de tweede Barendrechtseweg bereiken. Als u het centrum verlaat, kunt u dit ook doen via de Binnenlandse Baan. Het Onderlangs is bereikbaar via ’t Vlak. U kunt uitrijden bij de Hema en vervolgens de nieuwe Binnenlandse Baan opdraaien.

Op het Binnenhof aan de Rijnstraat zijn met stalen platen tijdelijk extra parkeerplaatsen gecreëerd. Vanaf vandaag (Donderdag 21 december 2017) kunt u hier thv de oprit bij het Kruispunt ook direct oversteken richting de Middenbaan en het Onderlangs (er is een paadje gemaakt tussen de werkzaamheden door).

Werkzaamheden in 2018

In 2018 gaat de gemeente verder op het Binnenhof. Het verleggen van de Binnenlandse Baan maakt onderdeel uit van het plan om het centrum van Barendrecht praktischer en uitnodigender te maken. In maart 2018 zijn de werkzaamheden op het Binnenhof klaar.

  • Het aanbrengen van nieuwe bestrating in de Rijnstraat staat gepland in april 2018.
  • Tijdens de kerstvakantie liggen de werkzaamheden vanuit de aannemer stil.
  • De nutsbedrijven starten op 8 januari met het vervangen van de gasleiding en kabels in de Rijnstraat.
  • De aannemer start vervolgens op 15 januari aan de zijde van de Middenbaan met de aanleg van parkeervakken op het nieuwe Binnenhof. Tevens wordt dan de muur bij Het Kruispunt gesloopt.
  • Op 22 januari start de aannemer met de aanleg van parkeervakken op het Binnenhof aan de zijde van het gemeentehuis.

Als laatste wordt de helling naar de Middenbaan aangepakt. Die maakt plaats voor een brede, natuurstenen trap. Naast de trap komt een hellingbaan voor o.a. minder validen. De hellingbaan wordt gelijk met de sloop van de muur aangelegd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »