Herinrichting van gemeentehuisplein, informatieavond op woensdag 19 april

BARENDRECHT – De gemeente wil het centrum van Barendrecht graag aantrekkelijker maken en een betere verbinding realiseren tussen het Binnenhof en de Middenbaan. Daarom heeft de gemeente besloten om in de loop van dit jaar het plein voor het gemeentehuis opnieuw in te richten.

Op woensdag 19 april kunt u het ontwerp van de herinrichting van het Binnenhof bekijken en daarover vragen stellen. Op deze avond kunt u binnenlopen op een moment dat voor u het beste uitkomt. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 20.30 uur. Er wordt geen centrale presentatie gehouden.

Aansluiting

Ter hoogte van Het Kruispunt en de Hema komt een voorplein. Deze locatie kan worden gebruikt voor activiteiten en de weekmarkt. “Het voorplein zorgt voor een betere aansluiting op het winkelgebied“, aldus de gemeente. Om hiervoor ruimte te maken, wordt de Binnenlandse Baan in noordelijke richting verlegd (zie foto). Langs de noordzijde van de Binnenlandse Baan komt een tweerichtingen fietspad.

Entree

Gemeente Barendrecht: “Het nieuwe ontwerp van het Binnenhof doet qua uitstraling recht aan de historische opzet van Barendrecht. De gebakken klinkers en het gebruik van graniet sluiten mooi aan bij de sfeer van de inrichting van de Middenbaan. Door het planten van een aantal grote bomen en het plaatsen van bankjes krijgt het plein voor het gemeentehuis een andere aanblik en ontstaat een aantrekkelijke entree van het centrum.

Foto: Een schets uit het beeldkwaliteitsplan van de Centrumaanpak

Update

Foto’s van de maquette die is gemaakt van het nieuwe centrum van Barendrecht, hierin is ook de nieuwe inrichting van het gemeentehuisplein te zien. De autoweg loopt over het midden van het huidige plein en heeft aan de noordkant een fietspad voor beide richtingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »