Onderzoek naar brand in Borgstede: "Hoe kan dit worden voorkomen"

BARENDRECHT – Eind maart moest de brandweer met spoed uitrukken voor een brandmelding in Borgstede aan de Marjoleinlaan. Het incident vond plaats op een afdeling waar Pameijer een zelfstandigheidstrainingstraject verzorgd. Het brandalarm, zo bleek al snel, was afgegaan doordat een pannetje met vet te lang op een kookpit had gestaan (zie foto). “Dit vet is gaan walmen, waardoor het brandalarm is afgegaan“, aldus de burgemeester (veiligheid).

Een bewoner uit het betreffende gebouw liet direct na het incident aan BarendrechtNU weten dat “de apparatuur om te koken niet deugt“. Naar (de opstelling van) deze apparatuur zal nu een onderzoek worden gedaan.

Onderzoek

Burgemeester van Belzen: “Naar aanleiding van dit incident is een commissie gevormd, bestaande uit adviseurs van Laurens, Pameijer en leden van de cliëntenraad. Zij onderzoeken hoe dit incident heeft kunnen gebeuren en hoe dit kan worden voorkomen. Hierbij onderzoekt zij ook of de keuken (apparatuur en opstelling) moet worden aangepast.” De burgemeester stelt tevens dat de keukeninrichting van het kamerproject van Stichting Pameijer wel voldoet aan de regels. De commissie gaat onderzoeken of het wenselijk is om toch enkele aanpassingen te doen.

De schade door de brand bleef tijdens het incident beperkt doordat de bewoner, nadat het alarm was afgegaan, een deksel op de pan heeft gedaan en een blusdeken heeft gebruikt.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »