Brandmelding in Borgstede blijkt pannetje in brand

BARENDRECHT – Afgelopen nacht is er om kwart over twaalf alarm geslagen vanwege een melding van een gebouwbrand in Borgstede aan de Marjoleinlaan. Meerdere brandweerwagens en de politie werden met spoed naar het incident opgeroepen.

Al snel na aankomst van de hulpdiensten liet de brandweer weten dat het om een pannetje ging dat te lang op een kookplaat had gestaan (foto). De brandweer gaf het sein brand meester waarmee wordt aangegeven dat de situatie onder controle was. Rond 1:00 uur kon de brandweer weer vertrekken.

Veiligheid bewoners

Een bezorgde bewoner van Borgstede uitte vannacht (Zondag 26 maart 2017) zijn zorgen over de veiligheid van het elektrische kookstel waar de brand zou zijn ontstaan (in een gerenoveerde ouderenwoning welke wordt gebruikt voor een zelfstandigheidstrainingstraject binnen Borgstede). Bewoner Minke: “De apparatuur om te koken deugt niet. De afzuiging heeft geen doorgetrokken aansluiting op een kanalensysteem. De kookplaat staat los op de koelkast waardoor verschuiving kan ontstaan. Dat kan weer brand geven.

Ook is de bewoner ongerust over hoe er gehandeld wordt bij een brand(melding): “Het veilig stellen van bewoners is niet goed doorgevoerd of getraind met de nieuwe slaapdienst. (…) Ik als bewoner op de begane grond moest zelf ondervinden of dit loos alarm was. Het ging om een vlam in de pan op de derde etage. Hier hebben al vele medebewoners voor gewaarschuwd. (…) Het organiseren van de evacuatie bij brand wordt niet goed doorgenomen met bewoners.

« | »