Kermis in Barendrecht ook na herinrichting weer 'gewoon' op gemeentehuisplein

BARENDRECHT – Tot maart 2018 vinden er werkzaamheden plaats op het gemeentehuisplein. De Binnenlandse Baan wordt recht over het plein gelegd waardoor er twee pleinen ontstaan. Verantwoordelijk wethouder Vermaat (Centrumaanpak) omschrijft het als een “chique, uitnodigend plein“.

Bij het bekendmaken van de plannen vroegen omwonenden zich al snel af waar de kermis dan naar toe zou gaan, er van uitgaande dat deze zou vertrekken. De gemeente heeft vandaag (Donderdag 26 oktober 2017) echter bekend gemaakt dat de kermis ook in 2018 weer op het gemeentehuisplein zal staan, mits de werkzaamheden dan zijn afgerond. Deze blijken namelijk complexer te zijn dan vooraf werd verwacht, zo valt te lezen in (door de gemeente zelf) uitgelekte geheime notulen van een college vergadering.

Passen en meten

Hoewel duidelijk is dat de kermis terug komt op het gemeentehuisplein blijft het nog onduidelijk hoe de gemeente dit wil doen. De wethouder en aanwezige ambtenaren lieten eerder dit jaar tijdens een informatieavond weten dat ze dit alleen mogelijk achten als de Binnenlandse Baan wordt afgesloten. Of en hoe de gemeente hier precies invulling aan zou willen geven is vooralsnog onbekend.

Twee weken geleden meldde de gemeente nog het volgende: “We verwachten dat half november op een deel van het Binnenhof weer geparkeerd kan worden.” Hierbij werd tevens opgemerkt dat de intocht van Sinterklaas ook ‘gewoon op het gemeentebordes’ kan plaatsvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »