Vanaf 2 okt: Werkzaamheden gemeentehuisplein; omleidingen en minder parkeerplekken

BARENDRECHT – U heeft de borden over de herinrichting van het Binnenhof (gemeentehuisplein) wellicht al zien staan. Het duurt nog even voordat het écht start. Dat is namelijk op 2 oktober. Om bezoekers van het centrum tijdig te informeren, heeft de gemeente de borden nu al neergezet.

Onderdeel van de Centrumaanpak is het plan om het centrum van Barendrecht praktischer en uitnodigender te maken. Hiervoor wordt de Binnenlandse Baan verlegd en richten de gemeente het Binnenhof en de opgang naar de Middenbaan bij de Hema en Het Kruispunt anders in. Dat levert hinder tijdens de werkzaamheden op.

Start

Op 2 oktober start W. van den Heuvel & Zoon Infra B.V. met de werkzaamheden, die in vier fases worden uitgevoerd. Het centrum blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. “Wij doen ons uiterste best om overlast voor betrokkenen, zoals omwonenden, winkeliers en winkelend publiek tot een minimum te beperken“, aldus de gemeente.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden zijn vooral in de eerste maand (fase 1) minder parkeerplaatsen beschikbaar op het Binnenhof. Om een tekort te voorkomen, realiseert de gemeente extra parkeervoorzieningen. Onder andere naast het politiebureau aan de Maasstraat en langs de Binnenlandse Baan komen tijdelijke parkeerplaatsen. De parkeerplaats aan de Maasstraat/Scheldestraat is tevens een goed alternatief om uw auto ook voor langere tijd te parkeren. Op dit parkeerterrein wordt belijning aangebracht.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden blijft inkomend verkeer richting het centrum via de Binnenlandse Baan mogelijk m.u.v. de vrijdag. Op vrijdag wordt de Binnenlands Baan afgesloten voor de markt. Uitgaand verkeer wordt omgeleid via de Buitenlandse Baan. Voor het openbaar vervoer komen tijdelijke haltes aan de 2e Barendrechtseweg.

De rijrichting op het Onderlangs wordt tijdens de werkzaamheden omgedraaid. Dit betekent dat het verkeer vanaf de Binnenlandse Baan ter hoogte van de Hema het Onderlangs in kan rijden. De winkels zijn bereikbaar voor bevoorrading.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »