Foto update: Sloopwerkzaamheden Botter locatie, aula opengebroken

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Het voormalige schoolgebouw aan de Botter in de wijk Buitenoord wordt sinds enkele weken geleden gesloopt. Volgens de planning is zijn de werkzaamheden in maart 2017 volledig afgerond. De daadwerkelijke sloop van het gebouw is op dit moment ongeveer halverwege.

Werklieden slopen het pand met (enig) beleid: materialen worden (bijna) stuk voor stuk met een machine of zelfs handmatig uit het gebouw gehaald en gesorteerd neergelegd op het terrein. De sloop is begonnen aan de zijde van Park Buitenoord en werkt richting de parkeerplaats naast het gebouw. Gisteren (Vrijdag 27 januari 2017) was de sloop aangekomen bij de voormalige aula van de school.

Brand

Vorige week werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht in het schoolgebouw, de hulpdiensten zijn toen tot diep in de nacht bezig geweest om de situatie veilig te stellen. De gemeente heeft laten weten geen verder onderzoek te doen naar de brand en doet ook geen aangifte. “Er zijn geen extra kosten voor de sloopwerkzaamheden, er is geen materiële schade voor de gemeente“, aldus een woordvoerder van de gemeente. Er hingen op het moment van de brand geen camera’s meer rond het terrein, deze waren na de feestdagen weggehaald nadat alle asbest was weggehaald uit het gebouw.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »