Oude schoolgebouw op Botter locatie tegen de vlakte

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Het voormalige schoolgebouw aan de Botter wordt sinds vorige week gesloopt. Een groot deel van de voorzijde van de school is inmiddels gesloopt (oa het gebouw tussen het plein en de fietsenstalling).

Vanmiddag werd er met een graafmachine richting de aula van de school gewerkt. Het plein ligt vol met losgetrokken puin. Ook binnen in het gebouw werd zwaar geschut ingezet om het pand te slopen.

Botter gesloopt

Het grote schoolgebouw in de wijk Buitenoord staat inmiddels al enkele maanden leeg. Een aantal keer kon de brandweer van Barendrecht nog handig gebruik maken van het gebouw om te oefenen. Aan de andere kant moest de gemeente meerdere camera’s rond het gebouw installeren om overlast en vernielingen te voorkomen.

Volgens de planning moet het gebouw medio maart volledig gesloopt zijn. Er wordt inmiddels met bewoners gekeken naar hoe de ruimte tijdelijk kan worden opgevuld (bijv. met een trapveldje) totdat er daadwerkelijk wordt begonnen met de ontwikkeling van nieuwbouw.

Schoolgebouw

Eind 2015 vertrokken de leerlingen van de Focus Beroepsacademie (Calvijn + Dalton) vanaf de Botter naar hun nieuwe onderkomen langs de Dierensteinweg: het Lokaal Opleidingen Centrum (LOC). Vorig jaar maakten leerlingen van de Schaepmanschool nog tijdelijk gebruik van de school. Zij hebben inmiddels een nieuw schoolgebouw (op dezelfde locatie) aan de Marijkesingel.

Een aantal foto’s van de school eind 2016, vlak voor de sloop (bekijk hier de foto’s van de sloop):Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »