Nieuwe routes en tijden voor bussen en treinen in Barendrecht 2016-2017

BARENDRECHT – Omwonenden langs de Dudokdreef zijn niet blij met de nieuwe route van RET buslijn 84. Sinds de nieuwe dienstregeling is ingegaan rijdt deze bus niet meer via de Boerhaavelaan en Dorpsstraat, maar over de Henry Dunantlaan en Dudokdreef. Bewoners klagen over (het geluid van) de vele bussen die langs hun huis rijden.

D66 Barendrecht heeft vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder over de gewijzigde busroute. De partij sprak met een aantal omwonenden die bezwaar hadden gemaakt tegen de plannen: “Om technische redenen zijn deze bezwaren niet ontvankelijk verklaard. Maar 150 huishoudens kunnen toch niet vanwege technische redenen genegeerd worden?

Alternatieve route

Om de bus weer weg te krijgen van de Dudokdreef hebben bewoners een alternatief voorgesteld: “Er is door de omwonenden een alternatieve route aangedragen die alleen gevolgen heeft voor de halte Cellolaan en er komt dan een nieuwe halte bij de kringloopwinkel Opnieuw en Co en fietshandelaar Peter Terlouw.” De bus zou in dat geval doorrijden over de Henry Dunantlaan en via de Sweelincklaan bij de halte Bachlaan (‘Muziekplein’)  uitkomen. D66 heeft de wethouder gevraagd of dit een optie zou zijn.

Dit zou ook het probleem oplossen van de te krappe bocht (thv de Van Ravesteyndreef). De trottoirbanden zijn hier eerder verlegd, “maar na observatie van een aantal bussen kan geen van deze bussen een normale draai maken in de bocht. Hierdoor ontstaan ongewenste situaties in het verkeer wat zelfs tot verkeersonveilige situaties kan leiden.

Planschade

Marcel van Prehn (D66) vraagt de wethouder ook naar de voorgenomen plannen van bewoners om een procedure te starten: “Een aantal omwonenden zijn bezig met planschade procedures omdat ze van mening zijn dat de waarde van de woningen verminderd zijn. Kan de wethouder aangeven wat hij kan doen om de planschade aanvragen van deze bewoners te voorkomen en is hij dat ook van plan?

Foto: De nieuwe bushalte aan de DudokdreefBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »