Grote uitslaande brand in half gesloopt schoolgebouw aan de Botter

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is vannacht (Zaterdag 21 januari 2017) uitgerukt voor een grote brand in het leegstaande schoolgebouw aan de Botter. De brandweer constateerde rond 00:45 uur ‘s nachts een ‘forse rookontwikkeling’ en schaalde de brand op naar ‘grote brand’: meerdere voertuigen werden ingezet. Het vuur was zichtbaar bovenop het gebouw, de vlammen sloegen uit het dak. Brandweer Barendrecht: “De brand was ontstaan op de 1e etage en verspreidde zich via de ventilatiekanalen naar de 2e verdieping en het dak.

Volgens omstanders zou er een groepje jongens zijn weggerend na het ontstaan van het vuur. Het gebouw wordt momenteel gesloopt door de gemeente, de werkzaamheden waren ongeveer halverwege.

Grote brand

Met behulp van de ladderauto zijn brandweerlieden het dak op gegaan en hebben hier het vuur geblust. Het gebouw stond toen al vol met rook. Rond half twee wisten brandweerlieden het vuur te bereiken en het (zichtbare) vuur grotendeels te doven. Vele ramen van het gebouw zijn ingetikt om te zorgen dat de rook kon ontsnappen, ook voerde de brandweer sloopwerkzaamheden uit op het dak om de laatste brandhaarden te kunnen bestrijden.

Even na half drie vannacht (Zaterdag 21 januari 2017) gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. “Bij de brand zijn, naast de altijd gevaarlijke rook, geen andere gevaarlijke stoffen of materialen vrij gekomen“, aldus brandweer Barendrecht. Al een kwartier voor de eerste 112 melding maakte een wijkbewoner melding van een brandlucht in de wijk.

Hulpdiensten

Ambulances werden als onderdeel van de standaard procedure gealarmeerd, maar waren niet nodig. Er zijn geen slachtoffers. In verband met de langdurige inzet door de Barendrechtse brandweervrijwilligers hebben brandweerlieden uit Rotterdam de kazerne van Barendrecht herbezet.

De volgende ochtend:
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »