Mevrouw Van den Boogert-Vis ontvangt waarderingsspeld voor 25 jaar vrijwilligerswerk

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Zaterdag 28 januari 2017) ontving mevrouw Van den Boogert-Vis in gebouw De Ontmoeting bij de Dorpskerk, een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld omdat zij al meer dan 25 jaar vrijwillig actief is in de Barendrechtse samenleving.

Zo zet zij zich al jaren in voor de Stichting Kerstviering voor alleenstaanden, de Barendrechtse Christelijke Atletiekvereniging Energie, de Protestantse wijkgemeente Dorpskerk en de interkerkelijke werkgroep Taizévieringen.

Stichting Kerstviering voor alleenstaanden

In 1990 was mevrouw Van den Boogert voor het eerst betrokken bij de kerstviering voor alleenstaanden. Sindsdien wordt elk jaar op tweede kerstdag een dergelijke kerstviering georganiseerd. Sinds 2005 is zij secretaris in het bestuur en coördinerend gastvrouw tijdens de kerstviering.

CAV Energie

Mevrouw van Den Boogert heeft 10 jaar lang enkele honderden wedstrijdverslagen van de baanatletiek in de Schakel verzorgd. Hiermee heeft zij CAV Energie op de kaart gezet. Ook heeft zij jarenlang het wedstrijdsecretariaat op zich genomen. Sinds 2005 was zij betrokken bij de stedenband met Louny en organiseerde de uitwisselingen van atleten uit Barendrecht en Louny. In 2007 trad zij toe tot het bestuur en sinds 2016 is zij penningmeester. Mevrouw Van den Boogert en haar man hebben voor deze uitwisselingen veel Tjechische atleten gehuisvest. In 2016 was zij een van de initiatiefneemsters van de internationale jongerenontmoeting. Een week lang was zij ‘moeder’ van 32 jongens en meisjes uit Barendrecht, Louny, Duitsland en Frankrijk. Mevrouw van den Boogert bewees zich keer op keer als een hartelijke en gastvrije vrouw met oprechte aandacht voor de mensen om haar heen.

Protestantse wijkgemeente Dorpskerk

Binnen de Dorpskerkgemeente was en is mevrouw Van den Boogert lid van en actief in allerlei werkgroepen: de Stichting Orgelfonds Dorpskerk, de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, de werkgroep Snuffelmarkt, de werkgroep inrichting gebouw De Ontmoeting en de beroepingscommissie. Binnen de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk is zij een drijvende kracht. Zij heeft mede de viering van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk tot een groot succes gemaakt. In 1990 was zij een van de initiatiefneemsters voor een wekelijkse snuffelmarkt ten bate van het onderhoud van het Dorpskerkcomplex. In 2011 heeft zij de rol van voorzitter van deze werkgroep op zich genomen. Mevrouw Van den Boogert heeft ook een creatief talent voor het maken en kalligraferen van wenskaarten. Zij heeft talloze doopkaarten gemaakt voor de ouders van kinderen die gedoopt werden, ter herinnering aan de doop van hun kind. Ook heeft zij vele kaarten gemaakt en verkocht waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de Dorpskerkgemeente.

Interkerkelijke werkgroep Taizévieringen

Sinds 2011 draagt mevrouw Van den Boogert vanuit de interkerkelijke werkgroep Taizévieringen bij aan de Taizévieringen in de Dorpskerk. Lezingen uit de bijbel zijn een belangrijk onderdeel van deze vieringen. Als een van de lectrices levert zij hier een waardevolle bijdrage aan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »