Station Barendrecht bedekt onder laag stof na werkzaamheden ProRail

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen weekend heeft ProRail werkzaamheden uitgevoerd op het spoor bij station Barendrecht. Bij deze werkzaamheden is echter veel stof vrijgekomen en neergeslagen op het station. Jeroen van Gent was dit weekend op het station en stuurde onderstaande foto’s in. Jeroen: “De norm van 10 microgram fijnstof per kubieke meter is ver….heel ver overschreden. De reizigers zijn dagenlang blootgesteld aan hele hoge concentraties fijnstof.” Er zou mogelijk apparatuur zijn gebruikt die alleen voor buiten bedoeld is, ProRail heeft hier nog niet op gereageerd.

Op de foto’s is goed te zien hoe bankjes, de vloer, de perrons en OV-chipkaart apparatuur onder een laag stof is bedekt. “Ik heb het gehele weekeinde lopen hoesten. Bijna niet geslapen. Het zit mij erg hoog. Ik vind het zeer zeer onbehoorlijk!“, aldus Jeroen. Hij heeft contact opgenomen met ProRail en deze zouden hem vandaag (Dinsdag 1 november 2016) verder informeren over de situatie, ProRail heeft vanmiddag (Dinsdag 1 november 2016) contact opgenomen met hem, maar kon geen enkele vraag beantwoorden.

Opruimen

Jeroen: “Zowel de NS alsmede Prorail hebben NIETS ondernomen om bijvoorbeeld achteraf het station schoon te maken voor de reizigers. Slechts 1 enkele glazenwasser is er enige tijd bezig geweest! De gemeente denkt dat het Prorail wel toevertrouwd is alles op te ruimen maar zij zijn zelf de partij welk dit hebben veroorzaakt. Men wil van de gemeente ook niet komen kijken hoe erg het is. Zeer kwalijk. De politie wilde eveneens niet komen. De dienst DCMR zegt niet bevoegd te zijn. De brandweer wilde ook niet komen terwijl zij de juiste instantie zijn om milieubelastend te constateren en in kaart te brengen.

In april van dit jaar stond het station ook al vol met stof, toen liet ProRail op een vraag over de oorzaak via Twitter weten: “Hopelijk doet een buitje regen wonderen“, blijkbaar niet wetende dat station Barendrecht overdekt is. Vanmiddag (Dinsdag 1 november 2016) leek het er op dat de hoeveelheid stof al behoorlijk was afgenomen. Het is niet duidelijk of er (al) is schoongemaakt.

Vragen

ProRail heeft vandaag (Dinsdag 1 november 2016) nog niet gereageerd op vragen van BarendrechtNU. Raadslid Kees Takken (EVB) heeft vanmiddag (Dinsdag 1 november 2016) ook vragen gesteld aan het college over de situatie. Hieruit moet o.a. duidelijk worden wat de oorzaak is en wanneer (en door wie) de stoflaag gaat worden opgeruimd. Het gaat om de volgende vragen:

  1. Is de situatie op het NS station in Barendrecht bekend bij u?
  2. Kunt u aangeven wat de oorzaak is van de stoflaag op het NS station?
  3. Kunt u aangeven wie welke maatregelen binnen welke periode treft om de stoflaag te laten verdwijnen?
  4. Kunt u aangeven of de stoflaag negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid?
  5. Kunt u aangeven of de veiligheid van de reiziger in gevaar is?


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jeroen van Gent, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »