Calisthenics toestellen geplaatst op spooroverkapping bij station Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Deze week wordt er gewerkt aan het bouwen van het Calisthenics park op de spooroverkapping bij station Barendrecht. Vorig jaar december ging de gemeenteraad akkoord met dit plan nadat er een burgerinitiatief voor was ingediend. De toestellen zijn afgelopen week geplaatst en staan op de spooroverkapping langs de ‘Libellengang’, dit is ter hoogte van de Rietgors. De toestellen zijn nog niet direct te gebruiken, er wordt nog gewerkt aan het parkje.

Bij Calisthenics gebruik je je eigen lichaam(sgewicht) om te trainen. Dit kan in een Calisthenics park dankzij rekken en stokken waar je aan kunt hangen. Het park op de spooroverkapping zal vrij en openbaar toegankelijk worden.

“Volwassenen speeltuin”

Het Calisthenics park is in feite een speeltuin zoals je die ook voor kinderen hebt, maar dan rekening houdend met de lengte van volwassenen. Kinderen mogen overigens ook gewoon gebruik maken van het park. Het doel van Calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen. Bekende oefeningen zoals situps, lunges en pushups behoren ook tot Calisthenics.

Tijdens de behandeling van het Calisthenics park in de commissievergaderingen heeft de Buurtsportcoach aangegeven in de toekomst activiteiten te willen gaan organiseren bij de toestellen.

Zie ook: Calisthenics park op stationsoverkapping: “Speeltuin” voor volwassenenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »