Prokkeldag dagbesteding IJselmonde Oost - Lavendel en basisschool de Hoeksteen

BARENDRECHT – Studenten van het Albeda College die de opleiding gehandicaptenzorg volgen, hebben gistermiddag (Dinsdag 7 juni 2016) een prokkeldag georganiseerd in Barendrecht. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met- en zonder een verstandelijke beperking. De prokkelweek is van 6 tot en met 11 juni en wordt landelijk georganiseerd.

Activiteiten

De leerlingen van groep 6/7 en cliënten hebben in groepjes verschillende activiteiten uitgevoerd zoals muziek bingo, kleuren, verzorgingsactiviteiten en een balspel. Aan elk groepje werd één student gekoppeld die hen de dag door begeleidde. De samenstelling van de groepen bestond uit leerlingen en cliënten. De studenten vonden het een erg leerzame ervaring en vonden het leuk om de prokkelweek te organiseren.

Het was een geslaagde dag, omdat de leerlingen van groep 6/7 en de cliënten het erg naar hun zin hadden. Na afloop hadden de studenten een bedankje voor de cliënten en leerlingen, ook kregen zij een ijsje. Daarnaast ontvingen de studenten van het Albeda College bedankjes van de cliënten.

Foto: De studenten van het Albeda College, groep 7 van bassischool de Hoeksteen en de cliënten van dagbesteding de lavendel.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »