Barendrechtse student Laurens (18) wint tweede prijs op NK Office

BARENDRECHT – De Barendrechtse Laurens van der Velde (18), student van het Hoornbeeck College in Rotterdam, heeft afgelopen vrijdag de tweede prijs behaald op het NK Office 2016 van Microsoft. Hij verloor nipt van nummer 1. De nummer 1 was namelijk 20 seconden sneller, terwijl de nummer 3 twee minuten na Laurens ‘finishte’ tijdens het examen. Hij liet daarmee 40 andere deelnemers achter zich.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Office nemen studenten, verbonden aan diverse voortgezet onderwijs- en mbo-instellingen uit het hele land, het tegen elkaar op. De studenten doen examen in Microsoft Word of Excel. De winnaar is degene met het hoogste aantal punten én de snelste tijd.

NK Office

Een impressie van de dag door Laurens.

Om 11 uur zijn mijn docent en ik met de metro vertrokken vanaf onze school bij Zuidplein om naar het NK Office 2016 bij het kantoor van Microsoft op Schiphol te gaan. Onze eerste stop was bij het Centraal Station van Rotterdam. Hier zouden we met de Intercity Direct naar Schiphol Airport gaan.

Na een half uur in de trein gezeten te hebben werd omgeroepen dat er geen treinen zouden rijden op last van de politie tot 13.00 uur. Na een tweede mededeling dat het hele centraal station ontruimd moest worden, besloten we de bus te pakken naar Blijdorp. Vanaf daar zijn we met de metro en trein via Den Haag naar Schiphol gereisd. Uiteindelijk kwamen rond half 3 bij Microsoft aan, dat was dus helaas twee uur later dan gepland.

Ik kon nog met de tweede ronde meedoen, na exameninstructies ontvangen te hebben ging ik snel aan de slag met het Microsoft Office Specialist Word 2013 examen. Na enige tijd verliet ik de ruimte en kon ik nog aansluiten bij de rondleiding waar mijn docent was. Na anderhalf uur in spanning gewacht te hebben was er de prijsuitreiking.

Degene die de prijzen uitreikte vertelde dat alleen bij de maximale score van duizend punten en zeer snelle tijden prijzen in de wacht waren gesleept. Mijn prijs was de tweede prijs, twee minuten sneller dan de derde prijs en twintig seconden langzamer dan de eerste prijs. Dit betekende dat ik ruim veertig mensen achter me liet. Gezien dit resultaat ben ik erg tevreden met wat ik tot nu toe heb mogen behalen.

Terug aangekomen op het weer vrijgegeven Rotterdam Centraal ben ik nog even een hapje wezen eten mijn docent en daarna zijn we met een voldaan gevoel weer terug naar huis gegaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »