Hospice de Reiziger, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Dinsdag 15 maart om 19.00 uur is er een eerste informatiebijeenkomst in Theater het Kruispunt in Barendrecht voor de meer dan 80 vrijwilligers die zich inmiddels spontaan hebben aangemeld. Voor de volle sterkte zijn 120 vrijwilligers nodig. Vrijwilligers kunnen zich o.a. aanmelden voor zaken als koken, klusjes, huishouden, IT, administratie, tuin onderhouden en gezelschap houden.

Het hospice hoopt ook een aantal vrijwilligers uit de omliggende gemeenten, zoals bijvoorbeeld Albrandswaard en Ridderkerk te verwelkomen. Het ‘bijna-thuis-huis’ is immers bedoeld voor alle mensen in de regio Midden-IJsselmonde. De vrijwilligers zijn de menselijke spil waar het voor de gasten om draait.

Hospice De Reiziger

Het is de verwachting dat hospice De Reiziger begin juli 2016 haar eerste gasten ontvangt. De verbouwing van het pand aan de Voordijk in Barendrecht is in volle gang. Het uiteindelijke resultaat wordt erg mooi. Er is goed nagedacht over de inrichting, thema’s van de appartementen en woonplezier. Maar ook de ruimtes voor vrijwilligers en behandelende professionals voldoen aan alle eisen.

Informeren

Tijdens de bijeenkomst in Theater het Kruispunt worden de aspirant vrijwilligers uitgebreid geïnformeerd over hun toekomstige taken, de bijbehorende opleiding en coaching. Vrijwilligers in het hospice kunnen zich aanmelden voor de meest uiteenlopende taken. Van koken tot gezelschap houden en van klusjes in en rond het hospice tot het bijhouden van de tuin. Professionele zorg wordt geboden door palliatieve thuiszorgteams van de Laurens Zorggroep en, zo mogelijk, de eigen huisartsen van de gasten van het hospice.

Heeft u interesse om als vrijwilliger, samen met de gasten van het hospice een mooie tijd te beleven? U kunt zich aanmelden bij de voorzitter van de commissie vrijwilligers, Tea Crezee, via een formulier op de site ‘hospicedereiziger.com’, zodat we u kunnen uitnodigen voor de bijeenkomst op 15 maart in theater ’t Kruispunt in Barendrecht .Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »