Hospice de Reiziger, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen maandag is de Boerderij aan de Voordijk 332 officieel overgedragen aan de Stichting Hospice Barendrecht. Hiermee ligt de stichting op schema om begin juli 2016 de deuren van Hospice De Reiziger te kunnen openen. Om de laatste benodigde financiën bij elkaar te krijgen, is de stichting gestart met het uitgeven van obligatieleningen.

In een monumentale boerderij aan de Voordijk 332 in Barendrecht, wordt het hospice gevestigd, een zogenaamd ‘bijna thuis huis’, voor gasten uit de regio Midden-IJsselmonde met een levensverwachting van maximaal 3 maanden. Het ligt in de bedoeling in de tweede helft van 2016 de eerste gasten te verwelkomen in een mooie en waardige bijna-thuis-situatie.

Hard werken

Voorzitter Johan Warnar: “Het is heel hard werken geweest en we hebben ons tot het uiterste ingespannen om tot het huidige resultaat te komen. We hebben dan ook veel medewerking gekregen van de instanties. Maar zeker ook de financiële bijdragen van een groot aantal fondsen, serviceclubs en ondernemers hebben ons heel erg geholpen.

We zijn er nog niet helemaal, maar als de uit te geven lening met obligaties van € 500,– per stuk een succes wordt, kunnen we financieel rustig ademhalen. Binnen twee weken starten we met de verbouwing en intussen gaan we vrijwilligers werven die het bijna-thuis-huis een menselijk gezicht zullen geven. Nog veel werk aan de winkel dus, maar… het resultaat mag er straks dan ook zijn!

Obligatieleningen

Meer informatie over de obligatieleningen en hoe men deze kan aangaan, is te vinden op de website hospicedereiziger.com en er is een brochure die binnenkort wordt uitgegeven bij de serviceclubs, banken en uiteraard op aanvraag te krijgen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »