Bewoners Borgstede, Elf Ranken en de Toekomst verrast met kerstgeschenken van Calvijn leerlingen

BARENDRECHT – Binnen het tweetalig onderwijsprogramma nemen leerlingen van Calvijn Groene Hart in het tweede leerjaar deel aan een activiteit ten behoeve van de lokale gemeenschap. Deze past uitstekend bij stap 3 naar Wereldburgerschap: je betrokken opstellen in je eigen dorp of stad.

Creatief

In samenwerking met Present Barendrecht en onder enthousiaste begeleiding van een groep creatieve vrijwilligers van Stichting Velerlei maakten de ruim vijftig leerlingen prachtige kerstgeschenken die zij daarna persoonlijk afleverden bij Laurens Elf Ranken, Laurens Borgstede en Zorggroep de Toekomst.

Verrast

De ouderen waren blij verrast met de presentjes en met de aandacht van de jongelui. Andersom vonden de leerlingen het leuk maar ook best spannend om in de leefwereld van de ouderen binnen te stappen.

Het project was een verlengstuk van het Kerstengelen project van Present Barendrecht en een ‘schoolvoorbeeld’ van verbinding tussen vele organisaties. Een samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »