Doormanplein, Barendrecht (Avond)

BARENDRECHT – Het college heeft een verkeersbesluit genomen over het autovrij maken van het Doormanplein. Het verkeersbesluit is zoals gebruikelijk in zijn geheel gepubliceerd in de Staatscourant van 10 november. Daarin zijn de overwegingen tot het besluit opgenomen waarbij is vermeld dat de projectgroep Oude Dorpskern unaniem heeft geadviseerd over het te nemen verkeersbesluit. Daarmee werd het totale pakket aan maatregelen bedoeld dat zij adviseerde.

De bewonersvereniging Oude Dorpskern kon en kan zich echter niet vinden in deze berichtgeving omdat daarmee de indruk is ontstaan dat zij voor het autovrij maken van het Doormanplein zou zijn. Dat is echter niet het geval.

Gesprek

Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden tussen wethouder Vermaat en het bestuur van de bewonersvereniging. Conclusie van dit gesprek is dat de berichtgeving ongenuanceerd is geweest. Het was voor de gemeente immers duidelijk dat de nieuwe bewonersvereniging altijd tegen het autovrij maken van het Doormanplein is geweest. Dat is ze nog steeds. Wel wil ze op een constructieve wijze blijven deelnemen aan de discussies in de projectgroep. De projectgroep Oude Dorpskern bestaat uit vertegenwoordigers van diverse partijen.

Informatieavond

De vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht organiseert op 2 december tijdens haar jaarvergadering een informatieavond over dit onderwerp. U bent vanaf 20.00 uur (start 20.15) van harte welkom in zaal de ontmoeting van de Hervormde Dorpskerk. Bezoekers worden op de hoogte gebracht van de details van het plan en men krijgt in meerdere groepen de gelegenheid om te reageren en mee te denken over de vervolgstappen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »