Carnisselande in het donker: geen straatverlichting

BARENDRECHT – [Update] Diverse wijken in Carnisselande zaten en/of zitten momenteel in het donker. Even voor half zes merkten de eerste mensen op dat het wel erg donker bleef op straat, een groeiend aantal meldingen van bezorgde inwoners kwam binnen.

Vrijwel direct hierna is de gemeente op de hoogte gesteld en is de storingsdienst ingeschakeld. Even voor half zeven kwamen de eerste meldingen binnen dat de openbare straatverlichting weer werkt. Om kwart over zeven kwamen er nog steeds meldingen van wijken in het donker.

Update 12 nov: De gemeente Barendrecht heeft laten weten dat de lichtuitval van de straatverlichting is veroorzaakt door een storing bij netbeheerder Stedin.

Knal Lamoen

De politie liet drie kwartier later, om kwart over zes, weten zojuist een melding te hebben ontvangen van een knal aan de Lamoen waarna de wijk zonder verlichting zat. De politie heeft vervolgens netbeheerder Stedin ingeschakeld. Het is onduidelijk of deze melding eigenlijk al van een uur eerder was en de oorzaak is van de grotere storing.

Getroffen wijken

Meldingen van niet werkende straatverlichting en de gevaarlijke situaties (auto’s/fietsers) die daardoor op de weg ontstonden kwamen uit (vrijwel) alle wijken in Carnisselande: Vrijenburg, Vrijheidsakker, Smitshoek, Meerwede, Waddenring (Gaatkensoog) en Riederhoek.

Naast Portland (Rhoon) heeft/had de zuidelijke rand van Rotterdam volgens IJsselmondeNieuws ook last van de storing. BarendrechtNU heeft tevens vragen gesteld aan de gemeente Barendrecht over de situatie, zodra hier antwoord op is zal dit artikel worden aangevuld.

Zie ook: Project duurzame verlichting vertraagd, eerste LED verlichting in 2016

Foto: Archieffoto van Carnisselande mét straatverlichting

Donker…Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »