Lantaarnpalen, Rondweg (Kilweg) Barendrecht

BARENDRECHT – Begin 2015 is de gemeenteraad akkoord gegaan met het verduurzamen van de openbare (straat)verlichting in Barendrecht (12.000 lichtmasten en 13.500 armaturen). Gebruik van LED-verlichting is duurzamer en kan kosten besparen.

In november 2014 besloot de gemeente al een proef te starten met dimbare LED verlichting langs de rondwegen. Hiervoor moest nog wel de 20 jaar oude verlichting worden vervangen door dimbare LED verlichting.

Vertraging

Wethouder Vermaat, portefeuillehouder van dit project, had toegezegd de resultaten begin 2016 te evalueren. “Dat is te ambitieus gebleken“, aldus Vermaat. De gemeente zit momenteel in het aanbestedingstraject waardoor begin 2016 (in de loop van januari) pas de eerste verlichting langs de rond- en hoofdwegen kan worden vervangen. De evaluatie staat nu gepland voor het najaar van 2016.

Om een innovatieve en toekomstbestendige keuze te maken heeft het traject meer tijd gekost dan vooraf geschat. Wethouder Vermaat: “Het voorbereiden van de aanbesteding, het bepalen van de juiste led-armaturen en componenten zoals de besturing was een tijdrovende aangelegenheid. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Milieu« | »