Waarschuwingsbord gevaren zwemmen Oude Maas geplaatst

BARENDRECHT – In mei van dit jaar heeft D66 Barendrecht de wethouder gevraagd om waarschuwingsborden langs de Oude Maas te plaatsen om het publiek te wijzen op de gevaarlijke (onder)stroming.

Sinds een aantal weken staat vlak aan de waterkant, tegenover het Pannenkoekenhuis Oude Maas en de speeltuin met de Maasover Spoorweg een waarschuwingsbord met de onder tekst: zwemmen in de rivieren en kanalen blijft levensgevaarlijk.

Oude Maas

Marianne Tijssen-Humme namens D66 Barendrecht: “De afgelopen jaren hebben zich een aantal incidenten voorgedaan, tot zelfs verdrinking aan toe. Vooral het feit dat de Oude Maas een getijdenrivier is, waar eb en vloed kunnen zorgen voor verraderlijke onderstromen, met het drukke binnenscheepvaartverkeer maakt dat het echt niet geschikt is om zomaar in te gaan zwemmen. Zelfs voor geoefende zwemmers is een getijdenrivier te druk, te onrustig en te gevaarlijk.

Slechts één bord

D66 is zeer erkentelijk naar het Natuur en Recreatieschap IJsselmonde en de wethouder voor het plaatsen van het bord. Helaas hebben wij maar één bord gezien, dus wij hopen dat iedereen, die het voornemen heeft om in de Oude Maas te gaan zwemmen het bord zal zien. De fractie van D66 Barendrecht is in ieder geval heel blij, ook in relatie tot een ander belangrijk punt van D66, waterbewustzijn , waterveiligheid en zwemvaardigheden voor onze jeugd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »