Erepenning voor Coby van der Schee en Waarderingsoorkonde voor Stedenband Barendrecht-Louny

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zondag 1 november 2015) ontving mevrouw Van der Schee een Barendrechtse Erepenning uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor verschillende organisaties, waaronder Stichting Stedenband Barendrecht-Oost-Europa.

Dubbele verrassing was dat de stichting een Barendrechtse Waarderingsoorkonde ontving. Dit gebeurde tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van Stichting Stedenband Barendrecht-Oost-Europa. Een onderdeel van het avondprogramma was de videofilm 25 jaar Stedenband Barendrecht – Louny. Een terugblik.

Translate article:

Waarderingsoorkonde Stichting Stedenband

Stichting Stedenband Barendrecht-Oost-Europa ontving diezelfde middag een Waarderingsoorkonde vanwege de belangrijke bijdrage die de stichting aan de samenleving levert. De stichting organiseert vele leerzame activiteiten en uitwisselingen. Dankzij de stedenband leren inwoners van beide steden elkaar (beter) kennen en krijgen zij oog en begrip voor elkaars moeilijkheden en mogelijkheden. Zowel mevrouw Van der Schee als voorzitter Arie Kooijman waren blij verrast met deze blijk van bijzondere erkentelijkheid. Ook de heer Kooijman is al 25 jaar nauw bij de stichting betrokken en vormt samen met zijn vrouw een gastgezin voor bezoekers uit Louny.

Coby van der Schee

Coby van der Schee is een van de grondleggers en de drijvende kracht achter de activiteiten van de stedenband met Louny (Tsjechië). Dit jaar is zij 25 jaar secretaris van Stichting Stedenband-Oost-Europa. Zij heeft Barendrecht in Louny en in de ‘stedenbandwereld’ in Nederland op de kaart gezet. Door haar activiteiten bracht zij vele Barendrechters, die voorheen onbekenden voor elkaar waren, met elkaar in contact. Binnen de stedenband probeert zij het culturele aspect vorm te geven door contacten te leggen en uitwisselingen te organiseren met Barendrechtse organisaties en kunstenaars. Zij bood tientallen Tsjechen die vanuit de stedenband naar Barendrecht kwamen een warm gastgezin.

Muziekschool

Sinds 1976 is mevrouw Van der Schee actief betrokken bij de muziekschool. Door de jaren heen verzette zij belangeloos ontzettend veel secretarieel werk. Ook na de fusie in 1994 zette zij dit, zowel in Barendrecht als in Dordrecht, voort bij Cultuurcentrum ToBe. Inmiddels is ze toegetreden tot de ‘lokale commissie’: een groep vrijwilligers die onder andere ondersteuning biedt bij uitvoeringen en open dagen van ToBe Barendrecht.

Unicef Barendrecht

Van 1978 tot 1993 verrichte zij secretariële werkzaamheden en organiseerde ze activiteiten voor Unicef Barendrecht. Verder was ze betrokken bij de verkoop van diverse artikelen, waarvoor ze ook meedraaide in de Wereldwinkel.

Vrijwilliger bij sportverenigingen

Van der Schee is sinds 1980 actief lid van de Flying Shuttle, onder andere als penningmeester en secretaresse. Nog steeds wordt zij benaderd voor hulp bij toernooien en andere activiteiten. Daarnaast is zij sinds 2013 vrijwilligster en lid van de barcommissie bij Jeu de Boules Vitesse.

Kreatief Werkhuis

In de periode 1994-2004 was Coby van der Schee nauw betrokken bij de Vereniging en later Stichting Kreatief Werkhuis Barendrecht. Zij was tweede penningmeester en bood ondersteuning op het gebied van personeelszaken. Haar kennis en inzicht in het culturele leven van Barendrecht was van grote waarde voor de professionalisering van het Kreatief Werkhuis.

Video: 25 jaar Stedenband Barendrecht – Louny. Een terugblik.

De film, samengesteld door Bas Romeijn, vertelt aan de hand van een interview over het ontstaan en het doel van de stichting en geeft, aan de hand van een reeks oude videofragmenten en foto’s uit de voorbije jaren, een bloemlezing uit de veelheid van activiteiten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »