Stedenband: Wat veranderde in 25 jaar in Barendrecht?

BARENDRECHT – Wat veranderde in 25 jaar is het thema voor het bezoek van 29 -31 oktober van een delegatie van 23 personen uit Louny (Tsjechië) aan Barendrecht. Het thema is gekozen t.g.v. van het 25 jarig bestaan van de stedenband. Twee vragen krijgen extra aandacht: wat veranderde in sociaal opzicht en waarom maken Nederlanders natuur?

Wat er veranderde in sociaal opzicht komt aan de orde tijdens een bezoek aan Kijk op Welzijn. In het Trefpunt ontmoeten de Tsjechen de vrijwilligers die actief zijn in de Buurtkamer. Op vrijdag wordt op Tiengemeten uit de doeken gedaan hoe een landbouwgebied veranderde in een natuureiland.

Gastgezinnen

De delegatie bestaat vooral uit mensen die al eerder in Barendrecht zijn geweest, waaronder drie voorzitters van de organisatie in Louny. Zoals gebruikelijk slapen en eten de gasten uit Louny in gastgezinnen. Gisteravond (Woensdag 28 oktober 2015) kwamen de gasten aan in Barendrecht.

Feestelijke bijeenkomsten

Op zaterdag 31 oktober is iedereen die ooit betrokken is geweest bij een activiteit van de stedenband welkom van 15.00-17.00 uur in de theaterzaal van de Baerne, Buitenlandse Baan 1 te Barendrecht. U kunt herinneringen ophalen met de mensen van de delegatie uit Louny. ’s Avonds is er een gezellige avond met een optreden van de Verenigde Zangers en de eerste vertoning van de film “Stedenband Barendrecht-Louny 25 jaar. Een terugblik” gemaakt door Bas Romeijn.

Tsjechische film in theater Het Kruispunt

Op dinsdagavond 3 november wordt in theater het Kruispunt de Tsjechische film Empties vertoond. De voorstelling maakt deel uit van de activiteiten die de Stedenband Barendrecht-Louny ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan organiseert. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Onze vrienden uit Louny zijn vanmiddag (Donderdag 29 oktober 2015) in Barendrecht aangekomen. De eerste auto arriveerde om half zes. De laatste om…

Posted by Stedenband Barendrecht-Louny on woensdag 28 oktober 2015

De lunch gebruiken we in het nieuwe schoolgebouw van Focusberoepsacademie. De leerlingen hebben een heerlijke lunch ( met pannenkoek toe) voorbereid. We krijgen ook een rondleiding door het gebouw.

Posted by Stedenband Barendrecht-Louny on vrijdag 30 oktober 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »