Roparun doorkomst Barendrecht (2014)

BARENDRECHT – Op Tweede Pinksterdag (maandag 25 mei) vindt de Doorkomst van de 24e Roparun plaats. Tussen 9.30 uur en 17.00 uur lopen en fietsen alle Roparunners uit Hamburg én Parijs door Barendrecht. Het is tevens de laatste doorkomstgemeente voor de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

De teams uit Hamburg en Parijs, die op zaterdag 23 mei starten, ontmoeten elkaar bij de rotonde Kilweg/Leedeweg/3e Barendrechtseweg en vervolgen hun route door het centrum van Barendrecht. De Roparunners verdienen een warm welkom, voordat ze aan hun laatste kilometers beginnen.

Activiteiten

De Doorkomst op 2e pinksterdag is een feest voor iedereen. Zowel voor de deelnemende teams als voor de supporters. Gedurende de dag vinden op de volgende locaties diverse activiteiten en muziekoptredens plaats:

  • Hoek 2e Barendrechtseweg/Middeldijk: Doorkomst-buurtfeest Kofschip
  • Barendrechtseweg bij brandweerkazerne/De Baerne: optredens van diverse bands in samenwerking met ToBe cultuurcentrum
  • Gemeentehuisplein Binnenhof: gedurende de dag live optreden van de band Approach afgewisseld met andere muziek, horecaplein, markt, tribune.
  • T.h.v. het wooncomplex Heuvelsteijn optredens van het meezingkoor en de Big Band Barendrecht van de Harmonievereniging
  • Doormanplein: horecaplein met doorlopend optreden van DJ Ohio

Barendrechtse teams

Dit jaar doen acht Barendrechtse teams mee: Taxi Bakker Runners (11), Team Melius (120), St. team Staay-Hispa Food group (132), Energieteam Barendrecht (160), Vrienden met Vrienden (243), J.P. van Eesteren (275), LPMW-runners (305), Team 315 (315).

Estafeteloop van 500 kilometer

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto van de loop: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Meer informatie

Kijk op dedoorkomst.nl voor meer informatie over de Doorkomst in Barendrecht. Op de website roparun.nl staat alle informatie over de deelnemende teams en de routes die gelopen worden. Via roparunlive.nl zijn tijdens het pinksterweekend alle teams uit Hamburg en Parijs van start tot finish te volgen.

Zie ook: Roparun doorkomst in Barendrecht 2014 (foto’s)

Muzikale oppepper

Als op Tweede Pinksterdag de vele Roparunteams door het centrum van Barendrecht en lopen, kunnen ze die dag in Barendrecht genieten van een publiek dat hen enthousiast toejuicht en van de muziek van het Meezingkoor en de Big Band Barendrecht beiden onderdeel van Harmonievereniging Barendrecht.

Het Meezingkoor, onder leiding van Laura van der Voort, staat met hun repertoire van bekende, meestal Nederlandstalige nummers altijd weer garant voor meezingende en meedeinende Roparunners en publiek. Als het Meezingkoor even uitrust neemt Big Band Barendrecht, onder leiding van Michiel de Boer, het stokje over en zorgt voor een swingende sound voor renners en publiek.

Van 12 uur tot 16 uur treden het Meezingkoor en de Big Band Barendrecht op en zijn te vinden langs de route in de buurt van het Kruispunt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »