FOTO'S: Veteranendag Barendrecht 2019

BARENDRECHT – De jaarlijkse Veteranendag in Barendrecht wordt morgen (Zaterdag 10 juni 2023) (zaterdag 10 juni) gehouden op het gemeentehuisplein en in de Oude Dorpskern. De opzet dit jaar is anders als voorgaande jaren. Om 13:45 uur start een defilé vanaf het gemeentehuisplein naar het oorlogsmonument in de Dorpsstraat thv de Doormanplein. Voorop loopt de Saint Andrews Pipe Band, gevolgd door twee oude legervoertuigen waar de burgemeester en de oudste veteraan (90+) in zal plaatsnemen. Daarachter wandelen ongeveer 14 veteranen mee in het defilé.

Rondom de Dorpskerk zijn van 14.30 uur tot 17.00 uur verschillende activiteiten zoals informatiekramen, oude legervoertuigen van de Troepenmacht in Suriname (TRIS), een foodcourt, een springkussen en muziek. Bij De Watertoren en voor de Ontmoeting, staan oude legervoertuigen van TRiS (troepen in Suriname ) en onder andere de zingende kapsters (swing the mood). Tussen het zingen door maken zij ook foto’s. Ook is er voor de jeugd weer een springkussen.

Veteranendag

Bij het monument volgen er twee toespraken, van de voorzitter van het Veteranen Comité Barendrecht (Luisa Bonanno) en burgemeester Govert Veldhuijzen. Aansluitend wordt de Last Post geblazen met een minuut stilte. Daarna wordt het Wilhelmus geblazen door de St. Andrews Pipe Band gevolgd door Amazing Grace. Vervolgens zal door een afgevaardigde van de Van Ghentkazerne, een toespraak gehouden worden en de coin (herdenkingsmunt) uitgereikt worden aan de veteranen. Daarna is het einde van het officiële moment.

Programma Veteranendag Barendrecht 2023

  • 13:45 uur: Start defilé vanaf het gemeentehuis
  • 13:55 uur: Toespraken voorzitter en burgemeester
  • 14:00 uur: Last Post – 1 min stilte – Wilhelmus – Amazing Grace
  • 14:10 uur: Toespraak majoor der mariniers
  • 14:15 uur: Uitreiking coin. Als eerste de oudste veteraan
  • 14:20 uur: Einde officiële gedeelte
  • 17:00 uur: Einde veteranendag

Artikelfoto: Veteranendag Barendrecht 2019Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »