Recordaantal passagiers tijdens open dag Maasoever Spoorweg, vandaag tweede open dag

BARENDRECHT – Eind vorig jaar kreeg de Maasoever Spoorweg te horen dat de modelspoorbaan moest gaan voldoen aan extra eisen. Het treintje rijdt sinds 1992 aan de Oude Maas en moest per 1 april voldoen aan het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen. Maasoever Spoorweg: “Samen met soortgelijke verenigingen in Nederland hebben wij gekeken waaraan we moeten voldoen en hoe dat uitgevoerd moest worden. Na maanden van papierwerk, kleine aanpassingen en velen gesprekken, is onze spoorbaan deze week goedgekeurd.

Normaal gesproken zou de treindienst het eerste weekend van april al zijn gestart, dat is dit jaar niet gelukt vanwege de nieuwe regels. Inmiddels heeft de Maasoever Spoorweg aangekondigd vanaf morgen (Zaterdag 10 juni 2023) (zaterdag 10 juni) weer te kunnen én mogen rijden.

Treinritje

Reizigers die met de trein mee willen rijden merken nagenoeg geen verschil, maar er zijn wel nieuwe regels, zo legt de organisatie uit: “Eén van de aanpassingen die merkbaar en zichtbaar is, is de verplichte minimale lengte. Voor kinderen tot 120cm moet er altijd een volwassen mee de trein in, vanaf 120cm mogen kinderen zelfstandig met de trein mee. Op het station hangt dan ook sinds kort een meetlat.

Vanaf zaterdag 10 juni rijden de treinen weer elk weekend op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur en elke woensdag van 13:00 tot 16:30 uur. In de schoolvakanties rijden de treinen dagelijks. Een ritje kost €1,- per persoon of een 10-ritten kaart kost €8,-.

Maasoever Spoorweg

Benieuwd wat de Maasoever Spoorweg inhoudt of interesse om lid te worden? De Maasoever Spoorweg is voortdurend op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen. Als lid zet jij je in voor de verschillende facetten die de vereniging biedt. De leden dragen niet alleen zorg voor de treindienst maar ook voor het onderhoud aan de spoorbaan, het materieel en het groen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »