16 dec: WinterFeest Barendrecht 2017 met o.a. een kerstmarkt, de KerstWensBoom, kinderactiviteiten en een lichtjesoptocht

BARENDRECHT – [Programma] Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 15 december in het teken van het WinterFeest. Voor het eerst wordt de dag afgesloten met een projectie op de Watertoren en een kerstshow van eigen bodem.

Op zaterdag 15 december zijn in de Dorpsstraat de kramen open vanaf 11.00 uur. De officiële opening van de dag is om 12.00 uur. Deze wordt verricht door burgemeester Jan van Belzen en kinderburgemeester Anaïs Swirc. Er zijn de hele middag optredens op het grote Bakkerij Pot podium. Daaronder verschillende orkesten van Harmonievereniging Barendrecht en dansers van Funky Feet en Lucia.

Nieuw avondprogramma

Het avondprogramma van het WinterFeest is vernieuwd.  Om 17.30 uur vertrekt de lichtjesoptocht vanaf het Doormanplein. De deelnemers worden begeleid door de Kerstman en de Kerstband van Excelsior. Nadat de deelnemers om 18.00 uur terug zijn op het plein start de volkskerstzang. Deze wordt vanaf het grote podium begeleid door twee orkesten van Harmonievereniging Barendrecht.

Voor het eerst wordt de Watertoren van 18.30 tot 18.50 uur gebruikt voor het projecteren van foto’s en filmbeelden.  Er is een overzicht gemaakt van de leukste Barendrechtse foto’s uit 2018. Koningsdag, het ZomerFeest, de mooie zomer en de verkiezingen. Het komt allemaal in beeld. Afgewisseld met filmpjes waarop bekende en onbekende Barendrechters je prettige feestdagen wensen. Het jaaroverzicht is het beste te zien vanaf het Doormanplein. Na de laatste beelden volgt een vuurwerksaluut.

Kerstshow: “Een Magisch KerstFeest”

Van 19.00 tot 20.00 uur wordt de dag in de Dorpskerk afgesloten met de show ‘Een magisch Kerstfeest’. Jarenlang is het WinterFeest afgesloten met topartiesten van buitenaf. Dit jaar is het de beurt aan Barendrechts talent. Mama Strain, Kids-Bizz, Harmonievereniging Barendrecht, Willem Bahlman, Dansschool Funky Feet, Sébastienne en Arjen van der Merwe betreden samen en afwisselend het podium in de Dorpskerk.  De toeschouwer wordt meegenomen in een verhaal over de winter, liefde, kou en warmte van een betoverende kerst.

De entree is gratis. Vooraf kaarten reserveren is noodzakelijk en kan op de dag zelf bij de organisatiekraam.

WinterFeest

Op het Doormanplein staat een kerstboom. Daarin kunnen bezoekers hun kerstwens hangen. Dit wordt begeleid door Jos Vis. Een liedje aanvragen kan ook. Verzoeknummers worden gespeeld op een carillon. De opbrengst is voor de restauratie van het uurwerk van de Dorpskerk.

In D’Ouwe School is van 12.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt. Voor kinderen zijn er van 12.00 tot 17.00 uur activiteiten in de Ontmoeting en op het plein bij de Dorpskerk. Daarvoor is voor 5 euro een strippenkaart te koop bij de kraam  van de organisatie. In de Dorpskerk begint om 15.00 uur het carols concert van Cultuur Locaal.

Op de Middenbaan en ’t Vlak staan vanaf 10.00 uur kraampjes en kerstmeisjes delen lekkernijen uit.  Slagwerkgroep Umtata zal met  drie optredens voor verbazing zorgen bij de bezoekers. Natuurlijk zijn ook de mascottes Barend en Dregje van de partij.

Eén dag voor het WinterFeest vindt in de Dorpskerk het Bijzonder KerstFeest plaats. Dit jaar is dat op vrijdag 14 december van 19.30 tot 20.30 uur. Het is een muzikale kerstavond voor mensen met en zonder een beperking.

Het complete programma van het WinterFeest is te vinden op winterfeestbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »