Anodebol kunstwerk op rotonde Kilweg officieel ingeschakeld

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de rotonde van de Kilweg bij de Oude Trambaan is vanavond (Woensdag 12 december 2018) het Anodebol kunstwerk officieel in gebruik genomen. De afgelopen weken werd het kunstwerk in het midden van de rotonde geplaatst.

Lampen en projectoren zorgen ervoor dat de zeilen van het kunstwerk worden verlicht. De kleur is mede afhankelijk van het type en de hoeveelheid duurzame energie die op een dag is opgewerkt. De geprojecteerde foto’s zijn afkomstig van honderden inzendingen van Barendrechters, o.a. van scholen en verenigingen. De ingezonden foto’s worden ‘s avonds in een mozaïek op de binnenzijde van de ‘bol’ geprojecteerd.

Verlicht

In het bijzijn van genodigden werd het kunstwerk vanavond (Woensdag 12 december 2018) officieel in gebruik gesteld. Burgemeester van Belzen zorgde met een druk op de knop voor een verlicht kunstwerk. Het Anodebol kunstwerk is tot stand gekomen door een samenwerking van Anode Energie met kunstenaar Saskia Laurent en USE Architects. Het uitgangspunt is om het kunstwerk minimaal 10 jaar te laten staan.

Burgemeester van Belzen: “Dit is een creatieve vertaling van de dynamiek van onze mooi gemeente. In de bol hebben jullie 2 belangrijke aspecten van Barendrecht tot leven gebracht: energie en saamhorigheid. We doen het immers samen. Het kunstwerk is ook een ode aan de natuurlijke energiebronnen en aan iedereen die Barendrecht een warm hart toedraagt.” De burgemeester benadrukte daarnaast dat we samen nog veel werk moeten maken van verder verduurzamen. Het kunstwerk is een mooi signaal over duurzaamheid, maar er zal gezamenlijk nog flink aan moeten worden gewerkt om meer duurzame energie op te wekken.

Anodebol

De Anodebol is een ‘bol’ van doeken welke tussen vijf masten van bijna 9 meter hoog hangt. De bol hangt op zo’n 2,5 meter boven de grond, het grasveld in de rotonde is gebleven zoals het is.

Zie ook: Nieuw kunstwerk op rotonde Kilweg – Oude Trambaan: Anodebol wordt in het donker verlicht
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »