Sinterklaas en Zwarte Piet met loeiende sirenes aangekomen in Barendrecht

BARENDRECHT – Zodra Sinterklaas de landelijke intocht op zaterdag 18 november in Dokkum achter zich heeft, zal de Goedheiligman direct naar Barendrecht komen. Dit jaar zal de Sint welkom worden geheten vanaf het podium dat staat opgesteld bij de entree van theater Het Kruispunt.

Normaal gesproken heet de burgemeester Sinterklaas welkom vanaf het gemeentehuis, echter door de werkzaamheden rond het Binnenhof is voor dit jaar uitgeweken naar de Middenbaan. Kinderen zijn al vanaf 13.30 uur welkom, want Clown Japie verzorgt weer een knallende kindershow. En dit jaar zijn natuurlijk de mascottes Barend & Dregje er ook bij!

Middenbaan

Nadat Sinterklaas rond 14.00 uur welkom is geheten door de burgemeester van Barendrecht vervolgt de Sint zijn weg over de Middenbaan en ’t Vlak en heeft daarbij alle tijd voor de kinderen. Samen met zijn Pieten en Pietenband zal het zaterdag 18 november weer een gezellige drukte worden in het centrum van Barendrecht.

Dit jaar zal gedurende een aantal dagen ook ‘De Schatkamer’ van Sinterklaas worden geopend op de Middenbaan. Meer info hierover via het volgende artikel: ‘Schatkamer van Sinterklaas’ op de Middenbaan vanaf 18 november geopend

Fietsen

Gezien de werkzaamheden rond het Binnenhof vraagt de organisatie de ouders om op zaterdag 18 november met de fiets naar het centrum van Barendrecht te komen. Er wordt een extra fietsstalling gecreëerd aan de zijkant van theater Het Kruispunt. Update: De gemeente heeft laten weten dat dit niet het geval is omdat deze ruimte al in gebruik is: “Iedereen kan zijn/haar fiets plaatsen bij de Bethelkerk. Er is daar genoeg ruimte en daar wordt een extra fietsenstalling geplaatst.

Zie ook: Sinterklaasintocht Carnisselande op 18 nov: Sinterklaas en Pieten in optocht door de wijkBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »