Sinterklaas te paard met muziekpieten door Carnisselande

BARENDRECHT – Op 18 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. In Carnisselande zullen Sinterklaas en zijn Pieten feestelijk worden ontvangen in winkelcentrum Carnisse Veste.

Om 14.00 uur begint op het havenhoofd een podiumprogramma en is er de mogelijkheid op de foto te gaan.

Optocht door de wijk

Sinterklaas vertrekt om 14.15 uur bij de Waterpoort en zal in een bonte stoet van ruim 40 Pieten door de wijk trekken (bekijk hier de foto’s van vorig jaar). Rond 15.00 uur komt Sinterklaas aan op het Havenhoofd en zal hij welkom worden geheten door burgemeester van Belzen.

Na de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd ontvangt Sinterklaas de sleutel van het Sinterklaashuis uit handen van de winkeliersvereniging van Carnisse Veste. Vervolgens maakt Sinterklaas een ronde door het winkelcentrum en zal hij om 17.00 zijn intrek in het Sinterklaashuis nemen. Het Sinterklaashuis is na de intocht nog tot 19.00 geopend en zal nog een hele week te bezoeken zijn.

Programma

  • 14.00 uur Start podiumprogramma en activiteiten
  • 14.15 uur Sinterklaasoptocht. Startpunt: De Waterpoort (route)
  • 15.00 uur Sinterklaas wordt welkom geheten op podium en reikt prijzen uit
  • 15.30 uur Einde podiumprogramma. Sinterklaas blijft aanwezig in het winkelcentrum
  • 17.00 uur Sinterklaas neemt zijn intrek in het Sinterklaashuis

Route optocht

Start: Waterpoort (Steurwater), Zalmwater, Reepkant, Middeldijk over naar Zuidlaadermeer, Zuidersingel oversteken naar Amstelmeer, helemaal door tot aan de Meerwedesingel (brug over), over de Meerwedesingel richting de Avenue Carnisse, tramspoor oversteken, door over de Meerwedesingel tot aan de brug naar het Schildmeer, Schildmeer door tot aan Zoommeer, hier de Middeldijk weer over richting de van der Vormhaven. Vanaf hier naar het podiumprogramma op het Havenhoofd.

Zie ook: 18 nov: Sinterklaasintocht centrum Barendrecht op podium voor Het KruispuntBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »