Feestelijke Sinterklaasintocht bij Carnisse Veste op het Havenhoofd 2016

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Sinterklaas is gistermiddag (Zaterdag 19 november 2016) feestelijk onthaald op het Havenhoofd bij de Carnisse Veste. Voorafgaand aan dit Sinterklaasfeest reed de Sint op zijn paard, samen met zijn meest muzikale pieten, een rondje door de wijk. Tegelijkertijd met de optocht konden kinderen pieten spelletjes spelen op het Havenhoofd en zo hun Pietendiploma halen. Hier werd in spanning afgewacht tot de Sint zou arriveren.

Rond half drie kwam Sinterklaas aan op het Havenhoofd, begeleid door de pietenband. Hij werd welkom geheten door een haag van enthousiaste kinderen.

Zingen

De Sint, een man op leeftijd, heeft vervolgens rustig plaatsgenomen in de speciale stoel op het grote podium. Hier is hij toegezongen door alle kindjes en werd er ook nog flink gedanst. Hij werd welkom geheten door burgemeester van Belzen. Ook werden de winnaars van de tekenwedstrijd door Sinterklaas en de Tekenpiet op het podium gehaald, zij ontvingen allemaal een tas met cadeautjes. Al met al was het een middag vol feestelijkheden voor de kinderen met Sinterklaas en Zwarte Piet.

De Opperpiet vertelde aan BarendrechtNU dat er al sinds maart van dit jaar hard is gewerkt aan de feestelijke intocht van Sinterklaas en de vele Pieten op de Carnisse Veste.

Handjes schudden

Na afloop zijn Sinterklaas en de tientallen Zwarte Pieten over de Carnisse Veste gewandeld om handjes te schudden en op de foto te gaan met de kinderen. Aan het eind van de middag hebben ze hun intrek genomen in het Sinterklaashuis. Sinterklaas ontving op het podium al de grote sleutel om het Sinterklaashuis te kunnen openen. De foto’s en video van het Sinterklaashuis volgen zsm.

Zie ook, foto’s + video: Sinterklaas te paard met muziekpieten door Carnisselande
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »