Bord Gemeente Barendrecht

BARENDRECHT – In Barendrecht wordt iedere laatste dinsdag (Carnisselande) en woensdag (Centrum) van de maand het oude ijzer opgehaald. Volgens de gemeente Barendrecht is het aanbod hiervoor zo drastisch teruggelopen dat het niet meer loont om dit standaard elke maand uit te voeren.

Met ingang van 1 juli 2016 wordt het oud-ijzerafval dus niet meer maandelijks opgehaald. U kunt het ijzerafval zelf bij het Afvalaanbiedstation (Londen 15, Barendrecht) brengen.

Afspraak maken

Wanneer het voor u niet mogelijk is om het afval zelf weg te brengen, kunt u telefonisch (14 0180) een afspraak maken met de gemeente. De gemeente komt het oude ijzer dan aan huis ophalen (op de laatste dinsdag van de maand). Oud ijzer dat zonder afspraak is neergezet wordt niet meegenomen. Er zijn geen kosten verbonden aan het laten ophalen van het oude ijzer.

Deze nieuwe regeling betekent dat het ophaalschema van oud ijzer op de milieukalender niet meer van toepassing is. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0180.

« | »