Hospice de Reiziger, Voordijk, Barendrecht

BARENDRECHT – De burgemeester van Barendrecht, Jan van Belzen verricht op vrijdag 8 juli om 13.30 uur de officiële opening van het Hospice de Reiziger aan de Voordijk 332 in Barendrecht. In aanwezigheid van het bestuur van de Stichting Hospice De Reiziger, waaronder voorzitter Johan Warnar en vele genodigden, zal deze feestelijke handeling plaatsvinden.

Huiselijke plek

Hospice de Reiziger biedt een huiselijke plek aan mensen in de regio Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Heerjansdam en Rotterdam Zuid, die behoefte hebben aan palliatieve terminale zorg, deze zorg wordt geboden door een palliatief thuiszorgteam van Laurens. Voor mensen met een levensverwachting van maximaal drie maanden is er in het hospice een waardige, mooie en fijne plek, om in samenzijn van familie en vrienden de laatste fase van het leven te ervaren.

Hospice de Reiziger

Hospice de Reiziger is tot stand gekomen door de inzet van de Stichting Hospice Barendrecht, maar vindt haar oorsprong bij de Rotary Club Barendrecht. Bij de Rotary Club ontstond in het voorjaar van 2013 het idee om te onderzoeken of het opzetten van een hospice in Barendrecht haalbaar zou zijn. Toen dit zo bleek te zijn, is in november 2013 de Stichting Hospice Barendrecht opgericht, die aan het werk is gegaan.

Tijdens de winter van 2014 heeft de stichting haar oog laten vallen op de boerderij aan de Voordijk en toen de uiteindelijke financiering rondkwam, is de aankoop van de boerderij geëffectueerd en op 1 februari 2016 aan de stichting overgedragen. De verbouwing van het Hospice de Reiziger heeft in krap een half jaar plaatsgevonden.

Vrijwilligers

Hospice de Reiziger draait volledig op vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben zich al enorm ingezet de afgelopen maanden om te bewerkstelligen dat het hospice op 8 juli haar deuren kan openen. De mensen achter Hospice de Reiziger hopen dat het hospice in de toekomst van grote betekenis mag zijn voor de inwoners van haar verzorgingsgebied.

Foto: Hospice boerderij aan de Voordijk nog vóór de verbouwing.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »