Afsluitingen: Aanrijding meerdere auto's en aanhanger in Heinenoordtunnel

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten, waaronder ook brandweer en een traumahelikopter, zijn vanochtend (Woensdag 13 mei 2015) om kwart over tien gealarmeerd voor een ongeluk in de Heinenoordtunnel. Bij het ongeluk in de tunnelbuis van Barendrecht richting Heinenoord waren meerdere personenauto’s en een aanhanger betrokken bij een aanrijding.

In eerste instantie was er mogelijk sprake van brand, dit bleek niet zo te zijn. De brandweer heeft ter plaatse nog diverse hand en spandiensten verricht ter assistentie van het ambulancepersoneel. In ieder geval één persoon is uit een auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Afsluitingen

Op dit moment (10:55) is de Heinenoordtunnel (Barendrecht -> Heinenoord) afgesloten, het verkeer wordt omgeleid. Verkeer richting Zierikzee kan bij knooppunt Vaanplein omrijden, volg Dordrecht/Roosendaal (A15, A16, A17, A59 en A29). De bocht A15 vanaf IJsselmonde, Rhoon en Zuidplein richting Zierikzee is afgesloten. De politie (Verkeersongevallen Analisten) gaan het ongeval onderzoeken.

Update 11:35: Het bergingsbedrijf is begonnen met het bergen van de auto’s. Om 12:10 zijn de betrokken voertuigen afgevoerd en is er begonnen met het reinigen van het wegdek. Rond half één vanmiddag (Woensdag 13 mei 2015) is de tunnel weer vrijgegeven voor verkeer.

Foto: Berging A. Barendregt

« | »