Brand op bovenverdieping van woning aan de Stationsweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Beide tankautospuiten van de brandweer van Barendrecht werden vanochtend (Dinsdag 19 mei 2015) om vijf over tien gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Stationsweg. De ladderauto uit Rotterdam kwam eveneens met spoed ter plaatse.

Bovenverdieping

Bij aankomst zag de brandweer ‘inderdaad aan allerlei kanten van het pand rook naar buiten komen‘. Vanwege het slechte zicht door de rook heeft de brandweer een raam ingeslagen. Na een half uur, waarin de brand werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ (inzet van twee tankautospuiten), was de brandhaard gevonden en geblust.

Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de ontstane schade. De politie stelt tevens een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Onderzoek

Rond kwart over twee vanmiddag (Dinsdag 19 mei 2015) werd de brandweer opnieuw, nu zonder spoed, opgeroepen naar de Stationsweg. De brandweerlieden gaan terug naar hetzelfde adres om de woning op verzoek van een brandonderzoeker te controleren met een warmtebeeldcamera.

Foto’s

Vanmorgen werden onze beide tankautospuiten, samen met de ladderwagen Rotterdam Groenetuin, gealarmeerd voor een…

Posted by Brandweer Barendrecht – VRR on dinsdag 19 mei 2015

« | »