Vernieling oudjaarsdag 2014-2015 Barendrecht

BARENDRECHT – Op enkele incidenten na is oudjaarsdag rustig verlopen. In deze bewoording informeerde burgemeester van Belzen de gemeenteraad al op nieuwjaarsdag over de jaarwisseling in Barendrecht. Het is de gemeente ook opgevallen dat er relatief weinig vernielingen zijn gepleegd.

Een opsomming van de andere gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling 2014-2015 in Barendrecht:

Vuurwerk, vechtpartijtje en onderzoeken

Tot 18:00 uur zijn er 7 proces verbalen uitgeschreven voor het afsteken van vuurwerk. Tot die tijd werd er ongeveer 10 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. Aan de Jan Gilles Oemvliet werd melding gemaakt van een vechtpartijtje en een melding van een met vuurwerk opgeblazen auto. De laatste bleek om een valse melding te gaan. Een woning en een auto (aparte meldingen) zijn onderzocht omdat hier mogelijk (illegaal) vuurwerk in zou zijn opgeslagen. Bij beide onderzoeken zijn geen overtredingen geconstateerd.

Avonddienst politie

Tijdens de avonddienst van de politie zijn er 3 HALT verwijzingen opgemaakt voor illegaal vuurwerk, werden er 2 proces verbalen uitgeschreven voor baldadigheid; 1 proces verbaal voor het bezit van Pools illegaal vuurwerk; 1 transactie (betaling aan OM) voor illegaal vuurwerk en 1 proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Het rijden zonder rijbewijs werd gedaan door een man die is weggereden na een melding van huiselijk geweld. De man werd door de politie staande gehouden.

Zie ook: Rustige oudjaarsdag voor brandweer in Barendrecht

Drie aanhoudingen

In de oud- en nieuwnacht zelf heeft de politie drie aanhoudingen verricht, alle drie vanwege mishandeling. Twee personen zijn tijdens voorgeleiding heengezonden.

Een huisverbod werd op oudjaarsdag gegeven aan een 35-jarige inwoner van Barendrecht vanwege de mishandeling van zijn 32-jarige vrouw.

Evaluatie

Begin januari wordt het algehele verloop van de jaarwisselingsperiode door alle betrokkenen geëvalueerd. Hierbij wordt ook bekeken of de maatregelen die waren getroffen om schade te beperken succesvol zijn gebleken.

Zie ook: Foto’s: Vuurwerkschade en vernielingen oudjaarsdag Barendrecht

« | »