Vrachtwagen met aarde en puin gekanteld op A15, hoofdrijbaan nog uren dicht

BARENDRECHT – De hoofdrijbaan van de A15 richting Europoort is dicht bij knooppunt Ridderkerk-Noord. Dit komt door een gekantelde vrachtwagen ter hoogte van afrit Barendrecht/vd Valk Hotel Ridderkerk. Rijkswaterstaat verwacht tot 16:30 uur bezig te zijn met de afhandeling.

De vrachtwagen was geladen met puin en aarde en een deel daarvan ligt over de weg verspreid. Er zijn meerdere hulpdiensten aanwezig, waaronder brandweer en ambulance.

Omrijden

Het incident vond rond 12:30 uur plaats ter hoogte van het knooppunt. Het verkeer kan er via de parallelbaan langs, maar de vertraging kan oplopen. Daarom adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers vanuit Breda/Gorinchem richting Europoort, om te rijden via de A16, A20 en de A4.

  • Update 13:00 uur: De traumahelikopter is geland en de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval tijdens een ongevalsonderzoek.
  • Update 13:15 uur: Bij het incident is de vangrail en het asfalt beschadigd waarvoor herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Daarnaast zijn de hulpdiensten nu bezig om het ingesloten verkeer weg te leiden naar de parallelrijbaan zodat ze hun weg kunnen vervolgen. Rijkswaterstaat verwacht dat de afhandeling tot ongeveer 16:30 uur duurt.
  • Update 13:35 uur: Al het ingesloten verkeer is teruggeleid. Op de A15 vanuit Breda/Gorinchem heb je nu ongeveer 20 minuten extra reistijd over 6 km file. Op de A16 vanuit knp. Terbregseplein is het ook aansluiten in een file van 30 minuten.
  • 16:00 uur, laatste update: De weg is rond 16:00 uur weer vrijgegeven.

« | »