Twee auto's rijden over verschillende rotondes op Kilweg: Alcoholmobilist en in slaap gevallen bestuurder

BARENDRECHT – In een paar uur tijd hebben er drie ongevallen plaatsgevonden op de Kilweg in Barendrecht. Vlak voor middernacht vond een aanrijding tussen 2 personenauto’s plaats bij de afrit van de A29, in de nachtelijke uren daarna reden twee automobilisten over 2 verschillende rotondes op de Kilweg.

De politie kreeg vannacht (Zondag 26 november 2023) eerst een melding van een auto die over de rotonde 3e Barendrechtseweg/Kilweg was gereden (foto, links). De rotonde raakte beschadigd en diverse borden zijn uit de grond gereden. De auto eindigde aan de andere kant van de rotonde. De politie meldt dat de bestuurder achter het stuur in slaap was gevallen, maar zelf niet gewond is geraakt.

Alcohol

Later in de nacht/vroeg in de ochtend kreeg de politie opnieuw een melding van een automobilist in een rotonde op de Kilweg, ditmaal bleek een auto tot stilstand te zijn gekomen in de rotonde bij de wijk Vrouwenpolder (Anodebol kunstwerk rotonde). De politie meldt dat de bestuurder onder invloed van alcohol bleek te rijden. De auto raakte beschadigd aan de voorzijde en (in ieder geval) een rotondebord werd uit de grond gereden, zo is te zien op een foto van het incident (foto, rechts).

Foto’s via: Politie

Bijna een jaar geleden vonden er in één nacht ook twee ongevallen op rotondes van dezelfde weg plaats, toen op de Carnisser Baan. Het ging toen in beide gevallen om dronken bestuurders.

« | »