95-jarige vrouw overleden bij waterongeval met scootmobiel in Kooiwalbos

BARENDRECHT – De hulpdiensten werden vanochtend (Woensdag 29 november 2023) om tien over half twaalf opgeroepen voor een melding van een persoon te water in het Kooiwalbos in Barendrecht. Politie, brandweer en ambulances werden met spoed gealarmeerd. Een vrouw was ter hoogte van de Kooiwalbos met de scootmobiel te water geraakt.

De vrouw en scootmobiel kwamen in een sloot terecht op het fietspad/autoweg kruispunt op de grens van Barendrecht met Rotterdam. De 95-jarige vrouw is hierbij overleden.

De hulpdiensten hadden nog een reddingsactie opgezet om de vrouw uit het water te halen, ook werd de traumahelikopter alsnog opgeroepen, maar hulp mocht op dat moment al niet meer baten. De inzet van de traumahelikopter werd kort na de oproep afgemeld.

De betreffende sloot ligt in de bocht van een kruising van autoweg en fietspad/autoweg. Gezien de situatie lijkt het te zijn gegaan om een eenzijdig ongeval. De politie heeft het incident nog in onderzoek, op de locatie heeft de politie de oorzaak van het ongeval nader onderzocht.

In de zomer van 2016 vond er eveneens een dodelijk ongeval plaats langs het fietspad van het Kooiwalbos. Toen kwam een man om het leven nadat hij met zijn scootmobiel in de naastgelegen sloot terecht kwam.

« | »